Da TUT & TUT kom med i en prædiken…

At TUT & TUT blev til en prædiken en søndag i januar, startede med et foredrag i Hørning Sognegård ugen før…TUTdansermedJonas

Det var en sand fest, da præsterne i Hørning-Blegind-Adslev sogn havde inviteret sognets frivillige til forkælelses-aften med mad, sang, søde sager og foredrag. Og alle – ikke mindst præsterne – blev vældigt overraskede, da TUT & TUT kiggede forbi i flotte strutkjoler og røde næser. Det blev både til en dans og duo-sang, for TUT & TUT elsker at synge.
Efter alt det sjove så fortalte Tanja & Arendse om, hvad det er TUT & TUT laver ude på plejehjemmene. Hvorfor de gør det – og hvad de kan se, at det gør af forskel :-)

En af de præster, der var til stede, valgte at bruge aftenens foredrag som inspiration til sin prædiken den følgende søndag. Søndagens tekst var om at ‘glemme sig selv for andre – på den gode måde’; om nærvær og evnen til at være til sted i NU´et – om at sætte tiden i stå, så kun øjeblikket findes – om den legende tilgang, som frisætter – om at tage øjenkontakt, så man føler man får et glimt fra evigheden.

I prædikenen lavede præsten en poetisk kobling mellem klovnenes arbejde i ældreplejen og dagens tekst i kIMG_1244irken. Her er et citat fra slutningen af prædikenen, om at det er vigtigt for os som mennesker, at vi forsøger at “være bevidste om, at vi kan være med til at give af os selv, for at øjeblikke og mere liv kan vokse frem. For livet opstår ikke, når vi har os selv i centrum, men når vi glemmer os selv og lader livets levende øjeblikke fylde”. (Citat fra afslutning af prædiken / Majbrit Daugaard / 2018 januar / Hørning Kirke)