Foredrag i Torsted Sognegård

Marcher & Lillesø var inviteret til Torsted Sognegård for at holde foredrag omkring brug af klovne i ældreplejen. Og selvom vi havde pointeret, at det altså var foredragsholderne, Tanja & Arendse, der kom og ikke klovnene, så kunne vi ikke lade være med at sende TUTerne ind som velkomstkomité. Det giver et godt afsæt for foredragets pointer, når de, der kommer til foredraget, selv har mødt TUT & TUT og på egen krop erfaret, at TUT & TUT er en anden slags klovne end dem, de (måske) havde forestillet sig…

IMG_4595IMG_4585(1)

Et par dage efter modtog vi nedenstående fra Sognepræst Sara Klaris Huulgaard:

En lidt mørk og kold marts aften i 2018 oplevede vi i en helt særlig varme sprede sig i Torsted Sognehus. Vi havde inviteret til Sogneaften og bedt Arendse Lillesø og Tanja Marcher om at fortælle om deres arbejde med TUT og TUT. Normalt er det jo værten, der byder velkommen, men denne aften var det to skønne smilende og omsorgsfulde klovne, som tog imod alle, der kom ind af døren, hvilket betød, at aftenen startede med smil, grin og masser af skøn hyggesnak.

Arendse Lillesø og Tanja Marcher lod sidenhen TUT og TUT holde pause – for, som de sagde: ”TUT og TUT kan ikke holde foredrag!”. Det blev en aften, hvor vi som tilhører blev inviteret ind i overvejelserne omkring omsorgen for ældre med demens, og blikket blev ført hen til nye perspektiver i nærværet med et menneske, som er forandret på grund af sygdom. En tilhører sagde på vej hjem i døren: ”Og jeg havde troet, at de bare gjorde grin med de gamle!”.

Vi lærte alle, at omsorgsfulde klovnerier for voksne – det er absolut ikke for sjov!

Et absolut anbefalelsesværdigt arrangement for alle, der enten er direkte i berøring med ældre med demens eller som har interesse for emnet.

Sara Klaris Huulgaard, Sognepræst